Home/Away Uniform Numbers?

If you have an idea for improving the product, please post it here and we will try and prioritize updates based on the most popular requests.
Post Reply
Saint-Jim
Posts: 27
Joined: Mon Mar 05, 2012 2:16 pm

Home/Away Uniform Numbers?

Post by Saint-Jim » Wed Mar 09, 2016 8:19 am

Currently iScore Baseball doesn't handle a player with a different Away jersey number then their Home number. How can I handle this now and can there be an upgrade to allow two uniform numbers?
User avatar
FTMSupport
Site Admin
Posts: 13190
Joined: Sat Mar 28, 2009 7:25 pm

Re: Home/Away Uniform Numbers?

Post by FTMSupport » Wed Mar 09, 2016 2:18 pm

You can set the jersey numbers for the lineup of a game, and they will apply to only that lineup. The default will be pulled from the team roster when you create a new game. We have it on our enhancement list to be able to include a home and away jersey number, but it is something that does not come up very often.
Check out the new iScore Baseball documentation page!
Includes videos and user manual.
http://iscoresports.com/baseball/training.php#docs
brkingston
Posts: 25
Joined: Sat Oct 19, 2013 12:07 pm

Re: Home/Away Uniform Numbers?

Post by brkingston » Thu Apr 05, 2018 6:57 am

Maybe I'm not doing this correctly, but when I go into a game and edit the lineup to change uniform numbers, the change seems to be propagated back to the team roster. So, it doesn't look like I'm able to change for only a specific game.

iOS, v5.108

Thanks.
Brad
User avatar
OhioTex
Posts: 5460
Joined: Sun May 10, 2009 6:48 am
Location: Columbus OH

Re: Home/Away Uniform Numbers?

Post by OhioTex » Thu Apr 05, 2018 7:30 am

That is interesting.. .. the program has changed behavior with this regard over time . (I had not noticed and it seems to have happened over a year ago as i tested with both current version 5.108 and 5.020 .. iOS not android)

I can repeat your experience.. when i change a jersey number in the "game line up screen" It is immediately changed to match in the "team roster screen" . This is not how it used to work

A small workaround, if you change the jersey number from the 'substitution screen' ( tap batter/fielder icon and then blue right arrow) it will change on jersey # on screen but not in 'game line up' or 'team roster'


@ suppprt will need to respond to see if this was an intentional change in program behavior
..........................................
iScore Baseball/Softball
* FAQ http://iscoresports.com//baseball/support.php
* Updated Manual http://iscoresports.com/baseball/manual.php?gd=1
* Stat Formulas http://data.iscorecentral.com/legend.ph ... internal=1
brkingston
Posts: 25
Joined: Sat Oct 19, 2013 12:07 pm

Re: Home/Away Uniform Numbers?

Post by brkingston » Thu Apr 05, 2018 7:38 am

Ah ha!! So I'm *not* going crazy!! I read the original thread and thought that was an OK workaround so started doing it. Then, next game I started scoring that was away vs. home all the numbers were different! Thought I had to be doing something wrong.

Anyway, glad someone else sees it. Would be great to get a fix and/or a home/away jersey feature added.

Thx
BK
brkingston
Posts: 25
Joined: Sat Oct 19, 2013 12:07 pm

Re: Home/Away Uniform Numbers?

Post by brkingston » Fri Apr 06, 2018 5:19 am

@ Support,

What do you think about this behavior? Intended or possible issue?

Sorry to nag, but have quite a few home/away games coming up this weekend and next week.

Thx
BK
User avatar
OhioTex
Posts: 5460
Joined: Sun May 10, 2009 6:48 am
Location: Columbus OH

Re: Home/Away Uniform Numbers?

Post by OhioTex » Fri Apr 06, 2018 6:17 am

As a long time deidicated user like you are, i kmow it stinks to have the behavior change but
realistically, i would not expect any program change on something non critical (aka does not crash program) in the short term. As you know, The developers have a long list of function/features enhancements they continually evaluate and have to prioritize across mutiple platforms and product lines and constrained developer time. I would plan to have to live with this for the season..

If you have a whole lot of data entry to do, What may help/be A small possible time saver .. .. remember you can edit rosters on admin web site with some managed export/import practices.
..........................................
iScore Baseball/Softball
* FAQ http://iscoresports.com//baseball/support.php
* Updated Manual http://iscoresports.com/baseball/manual.php?gd=1
* Stat Formulas http://data.iscorecentral.com/legend.ph ... internal=1
brkingston
Posts: 25
Joined: Sat Oct 19, 2013 12:07 pm

Re: Home/Away Uniform Numbers?

Post by brkingston » Fri Apr 06, 2018 3:29 pm

Thanks OhioTex. I totally get the backlog/priority decisions as I'm in the software business myself. Good to know a bit about cycle-time. So, I'll keep working with current app and hope to hear something from support if time permits.

I did not know about the admin site editing. I'll look into that and see if I can figure out some time savers. Any import/export links you can provide would be great. I'll also review the User's Guide.

Thx
BK
Post Reply