Active vs Inactive roster players on Android devices (answered)

We will try and answer Questions in this forum. If you are having any issues with iScore Baseball, this is probably the best place to start. You can also search historical posts here.
Post Reply
kecombest
Posts: 1
Joined: Mon Jun 01, 2015 5:59 am

Active vs Inactive roster players on Android devices (answered)

Post by kecombest » Mon Jun 01, 2015 6:23 am

When is the active vs inactive roster players feature available now on IOS devices going to be available for Android devices?

Until it is available what is the best approach? To create a new team for each year/season with the active players for that year/season? Otherwise all players from past seasons show up on the current team roster. League filtering for the player doesn't seem to remove previous players from the current roster.
User avatar
FTMSupport
Site Admin
Posts: 13155
Joined: Sat Mar 28, 2009 7:25 pm

Re: Active vs Inactive roster players on Android devices

Post by FTMSupport » Mon Jun 01, 2015 12:32 pm

Active / Inactive is available on Android already. When you are on the team roster screen, tap a player, and there is an Active / Inactive selector in the bottom right corner where you can tell whether a player is active or inactive on the current roster.
Check out the new iScore Baseball documentation page!
Includes videos and user manual.
http://iscoresports.com/baseball/training.php#docs
gmish
Posts: 48
Joined: Thu May 08, 2014 1:07 pm

Re: Active vs Inactive roster players on Android devices

Post by gmish » Wed Jun 29, 2016 9:52 am

yes, that is correct, but when you make a player inactive, his stats from the previous season no longer show up online. So how do you remove a player from a roster, without removing his stats from the online portal?
User avatar
FTMSupport
Site Admin
Posts: 13155
Joined: Sat Mar 28, 2009 7:25 pm

Re: Active vs Inactive roster players on Android devices

Post by FTMSupport » Wed Jun 29, 2016 10:44 am

If you log in as Admin to your Team Website and go to Settings, in the far right column there is a setting for "Show Players" where you can choose "All", "Active", or "Filter by League". If you set it to All it will show even inactive players. If you actually remove the player from the roster, the player will not show for the team online because the player is no longer on the team.
Check out the new iScore Baseball documentation page!
Includes videos and user manual.
http://iscoresports.com/baseball/training.php#docs
User avatar
OhioTex
Posts: 5328
Joined: Sun May 10, 2009 6:48 am
Location: Columbus OH

Re: Active vs Inactive roster players on Android devices

Post by OhioTex » Wed Jun 29, 2016 11:15 am

Let me try and restate and clarify support response .

You can move a player to inactive on your team roster on your device and change the setting on team web site to "show all" and have the inactive players stats show on team website

But if you remove a player from team roster his stats are not goong to show up anymore on team site -by design .
..........................................
iScore Baseball/Softball
* FAQ http://iscoresports.com//baseball/support.php
* Updated Manual http://iscoresports.com/baseball/manual.php?gd=1
* Stat Formulas http://data.iscorecentral.com/legend.ph ... internal=1
GLMSAS11
Posts: 24
Joined: Mon Jun 01, 2015 6:13 am

Re: Active vs Inactive roster players on Android devices

Post by GLMSAS11 » Fri Mar 24, 2017 6:19 am

is there a way to make a player inactive, but also drop him from the team stats without deleting him from the roster?
User avatar
OhioTex
Posts: 5328
Joined: Sun May 10, 2009 6:48 am
Location: Columbus OH

Re: Active vs Inactive roster players on Android devices

Post by OhioTex » Fri Mar 24, 2017 7:05 am

GLMSAS11 wrote:is there a way to make a player inactive, but also drop him from the team stats without deleting him from the roster?
NO,

but you can simply, remove player from a team roster, at any time (he remains in Player Manager, and in any previous game line ups with all his stats). you can Re add him back to Team Roster at any time.

It really is that simple.
Last edited by OhioTex on Mon Jun 26, 2017 1:22 pm, edited 1 time in total.
Reason: Edited to correct a typo. Android does have the active/inactive flag on the player profile
..........................................
iScore Baseball/Softball
* FAQ http://iscoresports.com//baseball/support.php
* Updated Manual http://iscoresports.com/baseball/manual.php?gd=1
* Stat Formulas http://data.iscorecentral.com/legend.ph ... internal=1
User avatar
OhioTex
Posts: 5328
Joined: Sun May 10, 2009 6:48 am
Location: Columbus OH

Re: Active vs Inactive roster players on Android devices (answered )

Post by OhioTex » Mon Jun 26, 2017 1:31 pm

Belated update and apology , upon rereading this post (for another reason), I noticed I may have Misread the last posters question (as it was similar but opposite of original post). .
GLMSAS11 wrote:is there a way to make a player inactive, but also drop him from the team stats without deleting him from the roster?
@ GLMSAS11 Yes you can make a player inactive on your scoring device team Roster and then select ACTIVE PLAYERS from team website settings and ONlY active players will show on team web site Roster page and Stats Page. his stats will stay on the team Manager > Team Stats in handheld device however . (which may be what was asked) .. . Sorry if my prior response mislead somehow.

This was stated by FTM support for original poster question, (color emphasis added)
FTMSupport wrote:If you log in as Admin to your Team Website and go to Settings, in the far right column there is a setting for "Show Players" where you can choose "All", "Active", or "Filter by League". If you set it to All it will show even inactive players. If you actually remove the player from the roster, the player will not show for the team online because the player is no longer on the team.
..........................................
iScore Baseball/Softball
* FAQ http://iscoresports.com//baseball/support.php
* Updated Manual http://iscoresports.com/baseball/manual.php?gd=1
* Stat Formulas http://data.iscorecentral.com/legend.ph ... internal=1
Post Reply